Buckshot

Buckshot is een Nederlandse vierkoppige band die bestaat sinds december 1995. Sindsdien staat Buckshot op de nationale en enkele internationale podia. Begonnen als begeleidingsband voor een Bulgaarse gitarist die in het Nederlandse Bergeijk woonde, besloten ze al snel dat ze beter af zouden zijn als een 4-koppige band. In plaats van hun eigen materiaal te schrijven, verzamelden ze snel wat klassieke rocknummers en bouwden ze hun setlist van daaruit. Enkele van de eerste nummers die ze repeteerden waren “Rock And Roll” van Led Zeppelin en “Hush” van Deep Purple. Deze nummers halen tegenwoordig nog steeds de liveset.

In de jaren daarna trad Buckshot op als opwarmer voor diverse Nederlandse bands. Altijd met enthousiasme op het podium, geen 2 optredens die ze spelen zijn hetzelfde. De band rust nooit en streeft altijd naar meer, spelen tot ze erbij neervallen.

Deze benadering van live spelen heeft hen de kans gegeven om te spelen op de Super Rally 1998 in Lommel, België. Het was daar dat het eerste contact met vrienden in Engeland werd gemaakt, wat leidde tot een 10-daagse tour in het zuiden van Engeland met de Bergeijkse band Sequoyah in het volgende jaar. Dit was de tour die Buckshot hun eerste zelfgeschreven nummer opleverde, “Down In Devon”, genoemd naar de provincie waar ze toerden.

In oktober 2000 keerde de band terug naar Engeland, samen met Sequoyah, voor een nieuwe tour.
Met 7 optredens was het een nog groter succes dan de tour van 1999. Vooral het optreden in The Cooperage in Plymouth was een hoogtepunt in de carrière van de band.
In juni 2001 deed de band nog een korte tour in Engeland met Sequoyah. Onnodig te zeggen dat het zoals altijd memorabel was.

Begin 2002 onderging Buckshot een bezettingswisseling, waarbij oprichter Han Ernest de band verliet en werd vervangen door ervaren gitarist Jan Jansen, waarbij onze trouwe roadie Ramon hier en daar wat extra gitaarpartijen invulde.
Een jaar later wordt de beslissing genomen om terug te gaan naar het 4-delige format, wat betekende dat we afscheid moesten nemen van Ramon op het podium.

Eind 2005 verliet Buckshot opnieuw zonder gitarist, toen JJ onverwachts besloot de band te verlaten. Binnen een paar weken had de band een meer dan geschikte vervanger gevonden in John Sesink, die nu de leidende bijlman van Buckshot is.

En toen gebeurde er in 2015 iets… Buckshot werd gevraagd om hulde te brengen aan Queen op het festival Live Aid In De Kempen in augustus 2015. Met de exacte set – met wat extra’s erbij – die Queen in 1985 speelde, had Buckshot het geluk hulp te krijgen van een jong muzikaal genie genaamd Dennis Jansen. Dennis besloot na het festival bij de band te blijven en vanaf september 2015 is Buckshot weer een 5-koppige band. Noem het Buckshot Mark V, als je wilt.

In november 2019 kondigde John na lang nadenken en tegenzin zijn vertrek uit de band aan. Met het 25-jarig jubileum van de band in het verschiet, was het enige fatsoenlijke wat je kon doen terugkijken op de geschiedenis van de band en hoe het allemaal begon. Dus… Na bijna 18 jaar is Buckshot ontzettend blij en trots om Han weer in de band te mogen verwelkomen.

Tot op de dag van vandaag blijft Buckshot nieuwe en opwindende nummers toevoegen aan hun lijst met nummers, een verzameling bandfavorieten. Het beleid van de band, met betrekking tot nummers, is als we het niet leuk vinden, we het niet spelen.

Zorg er dus voor dat je ze snel pakt, om zelf een Buckshot-avond te beleven.
En zo staat het geschreven. Kom nu luisteren